باسکول صنعتی چیست؟

باسکول صنعتی

باسکول صنعتی چیست؟

در گذشته های دور ترازوهای ساخته شده به دست بشر از یک چوب و شاقول و دو تا آویز در دو سر چوب بهمراه دو تا کاسه تشکیل شده بودند. چیزی که همگی ما در کودکی هم به ساخت آن اشتغال داشتیم و دوست داشتیم و با آنها بازی می کردیم. اما سرگذشت ترازو از این گذشت و به باسکول های قدرتمند امروزی رسیده است. باسکول ها در طرح های قدیم و جدید قرار گرفته اند. باسکول های طرح قدیمی  که به آنها اصطلاحاً مکانیکی نیز می گویند، از شاقول، وزنه، آویزدار یا بدون آویز، دارای صفحه یا سینی های مخصوص وزن کشی اجسام، با بدنه های قوی و فلزی و مستحکم می باشند. این باسکول ها را می توان در هر جایی و با هر آب و هوای متنوعی بکار برد. اما باسکول های طرح جدید امکاناتی فراتر از اینها دارند.

باسکول های مدرن همگی به صفحه نمایش هایی قابل اتصال به کامپیوتر و پرینتر مجهز شده اند. این اتصالات به آنها امکان انتقال اطلاعات مربوط به توزین و قیمت ها را می دهد و دارای قابلیت چاپ فاکتور می کند. بعلاوه باسکول های طرح جدید مجهز به ابزار حساس به توزینی به نام لودسل هستند. لودسل ها در زیر سینی توزین قرار دارند و تعداد آنها در باسکول ها از یک تا چهار عدد متغیر است. سینی یا پلتفرم توزین در باسکول های جدید در اندازه های مختلفی و برای کاربردهای متفاوتی ساخته و قرار داده می شود. این سینی ها بطور معمول از جنس استیل یا گالوانیزه هستند و از مقاومت خاصی بسته به نوع استفاده ای که از آن می شود بهره می برند.

باسکول صنعتی چیست؟

باسکول صنعتی نوعی از باسکول های طرح جدید و مدرن هستند که برای کاربردهای سنگین صنعتی طراحی و ساخته و پرداخته شده اند. باسکول های صنعتی را می توان در کارگاه های صنعتی، کارخانجات صنعتی، دامداری ها، مراکز پرورش دام و طیور، کشتارگاه ها، میادین بزرگ میوه و تره بار، معادن، تولیدی های بزرگ، بنادر کشتیرانی، انبارها و … بکار گرفت. جنس بکار رفته در ساخت باسکول صنعتی از بهترین آلیاژهاست و از قدرت بالایی برای عملیات توزین اجسام برخوردار است.

باسکول صنعتی باسکول صنعتی غالبا همراه با کالیبراسیون دیجیتال و صفر کن اتوماتیک است که دقت عمل آن را بالاتر برده و وزن کشی را با حساسیت بیشتری انجام می دهد. اغلب باسکول های صنعتی به پرینتر داخلی مجهزند و این به آنها امکان چاپ فاکتور حاوی اطلاعات توزین را می دهد. لودسل ها نقش مهمی در درجه ی حساسیت باسکول های صنعتی دارند. امکانات موجود روی باسکول صنعتی تعیین کننده ی میزان قیمت باسکول می باشد. ثابت یا متحرک بودن باسکول صنعتی، آویزدار بودن آن، تک لودسله بودن یا بهره مندی آن از چندین لودسل، داشتن قطعه شمار داخلی، داشتن پرینتر داخلی، قابلیت اتصال آن به رایانه و … همگی از مهمترین شاخصه ها برای بالا یا پایین بودن قیمت باسکول صنعتی بشمار می آیند.

گونه های مختلف باسکول صنعتی

امروزه باسکول های صنعتی را در طرح و کاربردهای گوناگونی در بازار می توان یافت. بسته به نوع کاربرد و کسب و کاری که نیازمند به باسکول است باسکول های صنعتی را می توان در قالب های متحرک یا ثابت، مکانیکی یا دیجیتالی، تک لودسل یا چند لودسل، آویز، تخت و … یافت. این به نوع نیاز کسب و کار بستگی دارد که با کدام نوع از انواع باسکول های صنعتی کسب و کار راحت تر و پر رونق تر می شود. باسکول های صنعتی در سقف های توزین مختلف ساخته شده اند. این باسکول ها از صد کیلوگرم تا ده تُن هستند. باسکول های صنعتی از حساسیت های فوق العاده بالایی برخوردارند. انواع باسکول های صنعتی موجود در ایران را در برندهای گوناگونی می توان یافت. نیکو، باسکول اعتماد، محک، بی نظیر، باسکول پند، ساتریو، اطلس، اتحاد، … تنها نمونه هایی از مشهورترین برندهای موجود برای باسکول های صنعتی می باشند.

باسکول صننعتی به چه کار می آید؟

از باسکول های صنعتی کاربردهای گسترده ای صورت می گیرد. باسکول های صنعتی را در حوزه های وسیعی از کسب و کارها می توان دید. باسکول های صنعتی یکی از مهمترین ابزارهایی هستند که بعنوان نمونه در انبارداری ها و در تناژ بالا  آن را بکار میگیرند. همینطور در کشتارگاه ها برای توزین دام ها باسکول های صنعتی با مقاومت بالا و بخصوص قابلیت مقاومت در برابر ضربات وارده در محیط و ضد آب بودن باسکول بسیار کاربردی است. در معادن از باسکول های صنعتی با قابلیت توزین بالای دو تن و حساسیت توزین بالا و همچنین بدنه ی مستحکم و مقاوم در برابر ضربات بسیار بکار می آیند.

باسکول صنعتی پندکارگاه های کوچک صنعتی و تولیدی هم از متقاضیان باسکول های صنعتی بشمار می آیند. این قبیل کارگاه ها برای خرید باسکول نیازمند باسکول هایی با دقت وزن کشی بالا  گاهی در حد صد گرم هستند که این بسته به نوع ابزار تولیدی آنها می باشد. کالیبراسیون دیجیتال و صفر کن اتوماتیک یکی از مهمترین امکانات موجود روی این باسکول های صنعتی است که کاربری آنها را بیشتر می کند. وجود یا عدم وجود چرخ هم در انتخاب باسکول های صنعتی اهمیت بسزایی دارد. معمولا برای کارخانجات صنعتی بزرگ و دامداری ها، کشتارگاه ها، میادین میوه و تره بار و … مهم است که باسکول قابلیت جابجایی داشته باشد.

این امر به کاربر اجازه می دهد که به راحتی کار توزین را انجام دهد. بنابراین وجود چرخ های محکم و مقاوم در زیر باسکول یکی از مهمترین شاخصه ها در انتخاب باسکول بشمار می آید. ریموت کنترل هم برای یک باسکول صنعتی دیجیتال خیلی کارایی دارد. باسکول های صنعتی ریموت دار امکان کنترل عملیات توزین را از فاصله ی دور به کاربر می دهند. باسکول های صنعتی نوع آویزدار را معمولا در قصابی ها، کشتارگاه ها و یا در بنادر می توان یافت. این باسکول ها هم امروزه در اقسام دیجیتال با کالیبراسیون دیجیتال و صفر کن اتوماتیک موجود می باشند. باسکول های دیجیتالی آویزدار کاربردهای گسترده تری هم بجز اینها که ذکر شد دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.