کاربرد باسکول پزشکی چیست و انواع ؟

باسکول ویلچری

کاربرد باسکول پزشکی چیست و انواع ؟

باسکول ها با توجه به قابلیت هایی که دارند، در فضاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. باسکول پزشکی از جمله باسکول هایی است که برای کار در محیط های بیمارستانی و درمانگاهی استفاده می شود. این نوع باسکول برای بیماران طراحی و تولید شده و خدمات مربوط به آن ها را به شکل مناسبی ارائه می کند.

باسکول های پزشکی چه نوع باسکول هایی هستند؟

باسکول هایی که در مراکز پزشکی، بیمارستان ها، کلینیک ها، درمانگاه ها، ایستگاه های پرستاری و غیره مورد استفاده قرار می گیرند، جزء باسکول پزشکی به حساب می آیند. دلیل این نامگذاری نیز کاملاً مشخص است. باسکولی که برای ارائه خدمات مربوط به سلامت و پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، جزء باسکول های پزشکی به حساب می آید. برخی از این ترازوها و باسکول ها با ویژگی ها و آپشن های به مراتب بیشتری عرضه می شوند. به عنوان مثال محاسبه فشار خون، ارائه قد، توزین نوزاد، سنجش BMI بدن و سنجش میزان قند خون از دیگر مواردی است که در برخی از باسکول های پزشکی محاسبه می شوند.

آشنایی با کاربرد باسکول پزشکی

یکی از عمومی ترین کاربردهای باسکول پزشکی, توزین بیماران است. این مسئله به خصوص برای بیمارانی که امکان نشستن و ایستادن ندارند، اهمیت بسیاری دارد. به همین خاطر انواع باسکول پزشکی با توجه به وضعیت بیماران طراحی شده تا آن ها به راحتی بتوانند از این نوع باسکول ها برای توزین کمک بگیرند.

باسکول پزشکی برای اهداف و بازار مشخصی طراحی و تولید شده است و کاربرد آن نیز به محدوده هایی نظیر کلینیک ها، درمانگاه ها، بیمارستان ها، داروخانه ها، آزمایشگاه ها و … مربوط می شود برای خرید باسکول پزشکی باید به محل استفاده و کاربرد ان توجه کنید.

باسکول پزشکیمعرفی انواع باسکول پزشکی

باسکول های پزشکی می ‌توانند در نوع باسکول تخت بیمارستانی، باسکول قد و وزن، باسکول ویلچری و نمونه باسکول های معلولین تقسیم بندی شوند هر کدام از انواع باسکول پزشکی از نظر شکل ساختاری با هم تفاوت قابل توجهی دارند. به عنوان مثال باسکول تخت بیمارستانی از نظر شکل ظاهری به باسکول های معمولی هیچگونه شباهتی ندارد. در واقع تنها شباهت میان این باسکول ها، چهارپایه های آن هاست که امکان قرارگیری بیمار و تخت آن را بر روی باسکول فراهم می کند.

باسکول پزشکی ویلچری نمونه ای دیگری از باسکول های پزشکی است که از نظر شکل ظاهری تداعی کننده یک ویلچر می باشد. برخی از باسکول های پزشکی نیز با توجه به موقعیتی که افراد معلول دارند، صرفاً برای آن ها طراحی و تولید شده اند.

باسکول تخت بیمارستانی

باسکول تخت بیمارستانی یکی از انواع باسکول پزشکی است که برای وزن کردن بیماران استفاده می شود. در واقع بیمارانی که بر روی تخت بیمارستان قرار دارند و بنا به هر دلیلی قادر به بلند شدن از روی تخت نیستند، با این باسکول پزشکی وزن می شوند. توزین کردن با این باسکول ها، با جابجا کردن تخت بیمارستان انجام نمی شود. در این شرایط باسکول به سمت بیمار برده می شود. برای خرید باسکول برای بیمارستان باید حتما یکی از باسکول هایی که تهیه میکنید باسکول تخت بیمارستانی باشد.

ویژگی های باسکول تخت بیمارستانی

کفه باسکول حدود ۲ سانتی متر با زمین فاصله دارد. در نتیجه به راحتی می توان تخت های بیمارستانی چرخدار را روی باسکول مستقر کرد و توزین بیمار را انجام داد. برای اینکه بتوانیم وزن خالص بیمار را محاسبه کنیم، به پارسنگ نیاز داریم. نمونه باسکول های پزشکی دیجیتال با پارسنگ الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرند. به کمک این پارسنگ می توان وزن بیمار را با حذف وزن تخت به دست آورد. ضمن اینکه امکان فیلتر کردن سایر لوازم تخت مثلاً پتو و غیره نیز وجود دارد. نمایشگر باسکول پزشکی تخت بیمارستانی از نوع ال سی دی می باشد. این نمایشگرها دارای کیفیت نمایش و دقت بالایی هستند.

باسکول پزشکی به گونه ای طراحی شده که فقط می تواند برای مراکز خدمات درمانی مورد استفاده قرار بگیرد و برای سایر مکان ها هیچگونه قابلیت استفاده ای ندارد. معمولاً ظرفیت باسکول تخت های بیمارستانی معادل ۴۰۰ کیلوگرم است و با دقت ۱۰۰ گرم مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از دستگیره های باسکول تخت بیمارستانی می توان وضعیت تخت را به حالت نشسته و خوابیده تغییر داد. نمونه باسکول های دیجیتال با حافظه مورد استفاده قرار می‌ گیرند. در نتیجه امکان مقایسه وزن بیمار به شکل قبل و بعد وجود دارد. تخت بیمارستانی باسکول پزشکی با ۴ لودسل طراحی شده و دقتی معادل ۵۰ گرم دارد. ضمن اینکه می تواند به شکل پایه یا چرخ دار نصب شود. امکان اتصال نمایشگر آن به چاپگر یا نصب نمایشگر بی سیم برای آن وجود دارد.

باسکول پزشکی قد و وزنباسکول پزشکی قد و وزن

از انواع باسکول پزشکی, می توان به باسکول قد و وزن اشاره کرد. این باسکول ها در اماکن ورزشی، باشگاه ها، کلینیک های درمانی، بیمارستان ها، داروخانه ها، آزمایشگاه ها و غیره برای محاسبه وزن و قد مورد استفاده قرار می گیرند. کاملاً دیجیتال و الکترونیک هستند. بیشترین وزن محاسبه شده توسط این نوع باسکول پزشکی معادل ۲۰۰ کیلوگرم می باشد و حداقل وزن محاسباتی آن معادل با ۲٫۵ کیلوگرم است. ۵۰ گرم دقت نیز برای باسکول قد و وزن در نظر گرفته شده است.

مشخصات باسکول پزشکی قد و وزن

حداقل قد اندازه گیری شده توسط این باسکول ۱٫۳۰ سانتی متر بوده و حداکثر قد معادل ۲٫۲۰ سانتی متر می باشد. صفحه نمایشگر این نوع باسکول می تواند از نوع ال سی دی یا ال ای دی باشد. سینی توزین آن نیز معمولاً در ابعاد ۴۲ در ۴۲ طراحی و تولید شده است. فناوری کیفیت نمایش و وضوح دید نمایشگرهای این باسکول ها، امکان استفاده از آن ها را در محیط های کم نور و تاریک نیز فراهم می کند. باسکول پزشکی قد و وزن با برق شهری ۲۲۰ ولت راه اندازی می شود و در مواردی نیز مجهز به باتری قابل شارژ هستند. محدوده دمایی مناسب برای عملکرد باسکول قد و وزن معادل ۱۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد است که کاملاً با شرایط آب و هوایی ایران مطابقت دارد.

باسکول ویلچری

باسکول پزشکی ویلچری نیز برای افرادی که قادر به راه رفتن نیستند، مورد استفاده قرار می گیرند. این باسکول ها نیز دارای دقت بالایی هستند. ظرفیت این باسکول برابر با ۲۰۰ کیلوگرم است و دقتی معادل ۵۰ گرم دارد. باسکول ویلچری با برق شهری ۲۲۰ ولت یا باتری قابل شارژ راه اندازی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.